همکاری در فروش یا فروش واسطه ای چیست؟
همکاری در فروش یکی از بهترین استراتژی ها برای رشد کسب و کارهای اینترنتی است که از سال ها پیش تا به امروز مدل های مختلف آن را در وب فارسی دیده ایم. البته اگر همین الان واژه همکاری در فروش را جست و جو کنید با صفحه عضویت در سیستم همکاری در فروش برخی از فروشگاه های اینترنتی مواجه می شوید.
شاید پیش خود فکر کنید همکاری در فروش به همین جا ختم می شود و فقط مختص همکاری در فروش محصولات فروشگاهی است. اما همکاری در فروش یا فروش واسطه ای مدل های مختلفی دارد که کسب و کارها و استارتاپ های اینترنتی امروزه به خوبی از آن بهره مند شده اند و فقط به فروش محصول ختم نمی شود! در این مقاله هم قصد دارم در مورد همین قضیه صحبت کنم.
اگر فکر می کنید واژه همکاری در فروش فقط به همکاری در فروش محصولات فروشگاهی ختم می شود سخت در اشتباه هستید و برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنم در این مقاله همراه من باشید.
اگر صاحب کسب و کار آنلاینی هستید و می خواهید با راه اندازی چنین سیستمی فروش محصولات و خدمات خود را افزایش دهید یا اینکه کسب و کاری ندارید و دوست دارید از طریق همکاری در فروش درآمد خوبی داشته باشید قطعا این مقاله به درد شما خواهد خورد.
همکاری در فروش یعنی چه؟
همکاری در فروش (Affiliate Marketing) که به آن فروش واسطه ای و فروش وابسته هم می گویند به شریک شدن در سود فروش محصول یا خدمتی گفته می شود.
به بیانی دیگر اگر هر فردی هر فرد دیگری را با کسب و کاری آشنا کند که برای کسب و کار مورد نظر سودی داشته باشد همکاری در فروش انجام داده است و این کاملا قابل پیگیری است که در ادامه بیشتر در موردش توضیح می دهم.
به همکاری در فروش بازاریابی پورسانتی هم گفته می شود یعنی در این سیستم پای محصولات و خدماتی در میان است که توسط افرادی به عنوان بازاریاب فروخته می شوند و به عنوان پورسانت درصدی از سود فروش آن محصول یا خدمات به آن ها تعلق می گیرد.
در سیستم همکاری در فروش درصد همکاری ها مشخص شده است و به ازای فروش هر محصول یا خدماتی پورسانت تعیین شده به حساب بازاریاب مورد نظر واریز می شود.
به بیانی دیگر اگر هر فردی هر فرد دیگری را با کسب و کاری آشنا کند که برای کسب و کار مورد نظر سودی داشته باشد همکاری در فروش انجام داده است و این کاملا قابل پیگیری است که در ادامه بیشتر در موردش توضیح می دهم.
به همکاری در فروش بازاریابی پورسانتی هم گفته می شود یعنی در این سیستم پای محصولات و خدماتی در میان است که توسط افرادی به عنوان بازاریاب فروخته می شوند و به عنوان پورسانت درصدی از سود فروش آن محصول یا خدمات به آن ها تعلق می گیرد.
در سیستم همکاری در فروش درصد همکاری ها مشخص شده است و به ازای فروش هر محصول یا خدماتی پورسانت تعیین شده به حساب بازاریاب مورد نظر واریز می شود.
سیستم همکاری در فروش چگونه کار می کند؟
معمولا سیستم همکاری در فروش در هر وب سایت یا کسب و کاری به صورت برنامه نویسی شده ایجاد می شود. وب سایتی که قصد دارد سیستم همکاری در فروش خود را راه اندازی کند باید از طریق برنامه نویسی این کار را انجام دهد.سیستم همکاری در فروش به چند صورت قابل اجرا است. یکی از متداول ترین آنها لینک همکاری در فروش است که در اکثر وب سایت ها مشاهده کرده اید.
در این روش لینکی مخصوص هر فردی که تمایل دارد در فروش محصولات و خدمات سایت همکاری داشته باشد در نظر گرفته شده است. از طریق لینک منحصر به فرد، اگر هر بازدیدکننده ای که وارد سایت می شود یک تراکنش مالی را انجام دهد که ممکن است خرید محصولی باشد یا عضویت در همایشی باشد یا اینکه خدماتی را سفارش دهد قابل پیگیری خواهد بود و به ازای آن پورسانت تعیین شده به حساب بازاریاب مورد نظر واریز می شود.
این سیستم به صورت برنامه نویسی شده و بسیار دقیق می باشد و تمام بازدید های ارجایی از لینک منحصر به فرد قابل پیگیری است. حتی در بعضی از سیستم های همکاری در فروش این امکان وجود دارد که مثلا بازدیدکننده ای از یک لینک بازاریابی وارد سایتی شده است و در آن لحظه فقط عضو سایت شده و یک ماه بعد به سایت بازگشته و خرید خود را انجام داده است. در این صورت پورسانت این مورد هم برای فرد بازاریاب لحاظ می شود.
مورد بعدی هم استفاده از کد معرف است. شاید کد معرف را بیشتر در سیستم های زیر مجموعه گیری دیده باشید. ولی در سیستم همکاری در فروش هم قابل استفاده است ولی زیاد کاربردی نیست و اصلا پیشنهاد نمی شود از کد معرف استفاده شود.
همچنین برنامه نویسی چنین سیستمی هم برای همکاری در فروش ساده تر می باشد.
مدل بعدی کمی متفاوت تر است و نیازی به برنامه همکاری در فروش خاصی ندارد. در این روش طبق مذاکره هایی که بین دو کسب و کار صورت می گیرد همکاری در فروش انجام می شود که در ادامه مثالی از آن میزنم تا بهتر متوجه شوید.
نمونه هایی از همکاری در فروش در کسب و کارهای آنلاین
همانطور که در ابتدا اشاره کردم فقط فروشگاه های اینترنتی از همکاری در فروش استفاده نمی کنند بلکه در حال حاضر کسب و کارهای زیادی به شکل های مختلف از این سیستم برای توسعه کسب و کار خود استفاده می کنند. در ادامه کسب و کارهایی را مثال می زنم که با استفاده از سیستم های همکاری در فروش بیشتر دیده و شناخته شده اند.
نمونه ای از کسب و کارهایی که به خوبی از سیستم همکاری در فروش بهره برده اند شرکت های هاستینگ بوده اند. بسیاری از ارائه دهندگان هاست در ایران مثل شرکت های میهن وب هاست و میزبان فا به واسطه همکاری در فروش معروف شده اند و هم اکنون مشتریان زیادی به دست آورده اند.
نمونه ای دیگر سایت های آپلود فایل یا کوتاه کننده لینک هستند. سایت هایی مثل Opizo و UploadBoy هم به واسطه معرفی توسط افراد دیگر شناخته شده اند. هر کدام از آن ها به غول هایی در حوزه کاری خود تبدیل شده اند.
نمونه دیگر را می توانیم در اسنپ و تپسی و الوپیک ببینیم. با کدی که این 3 اپلیکیشن معروف در زمینه درخواست تاکسی و پیک موتوری آنلاین در محل به شما می دهند می توانید کسب درآمد کنید. هم شما اعتبار رایگان برای سفرهاتون دریافت می کنید و هم افرادی با این سرویس های خدماتی آشنا شده اند.
هم اکنون استارتاپ های معروف زیادی از این استراتژی برای بیشتر دیده شدن استفاده می کنند.
نمونه ای دیگر از همکاری در فروش را می توانیم در سایت ایوند ببینیم. در صفحه هر رویدادی که بروید قسمتی به نام "اعتبار رایگان" وجود دارد. در این قسمت ایوند از شما می خواهد تا :
لینک زیر را برای دوستانتان ارسال کنید تا ۴% خرید شان را برای ثبتنام در این رویداد هدیه بگیرند و شما نیز با هر بار خرید دوستانتان ۶% خرید شان از ایوند هدیه بگیرید.
این هم نمونه ای جالب از سیستم همکاری در فروش است که در سایت ایوند به تازگی دیده می شود.
نمونه دیگر می توان به سایت میلرلایت اشاره کرد که در زمینه ارائه سرویس ایمیل مارکتینگ فعالیت می کند. میلرلایت به ازای هر کاربری که سطح کاربریش را ارتقاء بدهد و توسط شما معرفی شده باشد 20 دلار به شما اهدا می کند.
نمونه ای دیگر می توان به سایت های پیش بینی فوتبال اشاره کرد که امروزه توسط افراد سرشناس اینستاگرامی به هواداران خود معرفی می شوند. اگر توجه کرده باشید بسیاری از افراد معروف در اینستاگرام از طریق لینکی که بیو خود گذاشته اند قصد دارند در سود حاصل شریک شوند. که البته این نمونه سایت ها غیر قانونی هستند و مجوز فعالیت ندارند.
همانطور که اشاره کردم برخی از استارت آپ ها هم از همکاری با یکدیگر برای گسترش کسب و کار خود استفاده می کنند. حتما ایمیل هایی را دریافت کرده اید که از طرف استارتاپ معروفی ارسال شده است و در آن استارتاپ دیگری معرفی شده است. به عنوان مثال استارتاپ نوار محصولات سایت فرانش را در خبرنامه ایمیلی اش به کاربرانش معرفی کرده است و همچنین فرانش هم محصولات نوار را با تخفیف 30 درصدی به اعضایش معرفی کرده است.
به این همکاری ها هم می توان همکاری در فروش گفت البته از نوع سومی که عرض کردم. در این روش معمولا کسب و کارها با مذاکره و اعتماد به یکدیگر به توافق می رسند تا همکاری هایی را با هم انجام دهند.
پس همانطور که متوجه شدید همکاری در فروش مدل های مختلفی دارد و فقط محدود به فروش محصولات فیزیکی یا دیجیتالی نمی شود.
اهمیت استفاده از همکاری در فروش در کسب و کارهای اینترنتی
همانطور که تا اینجا متوجه شدید کسب و کارهای آنلاین زیادی به واسطه راه اندازی سیستم همکاری در فروش توانسته اند کسب و کار خود را گسترش دهند و سود آوری بیشتری برای خود خلق کنند.
از سیستم همکاری در فروش به عنوان یک استراتژی در کسب و کار می توان استفاده کرد. در واقع یکی از ابزارهایی که کسب و کارهای کوچک می توانند از آن برای رقابت با رقبای بزرگتر از خود استفاده کنند استفاده از سیستم همکاری در فروش است.
هر کسب و کاری می تواند از همکاری در فروش به عنوان یک ابزار قدرتمند تبلیغاتی استفاده کند. همچنین راه اندازی چنین سیستمی برای هر کسب و کاری رایگان است البته فارغ از راه اندازی برنامه آن بر روی بستر اصلی کسب و کار(اپلیکیشن موبایلی یا وب سایت)
در واقع هر کسب و کاری توسط همکاری در فروش با هزینه بسیار کمی می تواند خدمات یا محصولات خود را تبلیغ کند. البته اینکه ماهیت کار رایگان است، یعنی افراد به صورت رایگان جذب سیستم می شوند و تمایل پیدا می کنند تا برای کسب و کار مورد نظر تبلیغ کنند و در سود آن شریک شوند.
این یعنی یک استراتژی خوب برای فروش بیشتر محصولات و خدمات به صورت رایگان. البته همکاری در فروش مزیت های زیادی برای کسب و کارهای آنلاین دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهم کرد.
مزیت های سیستم همکاری در فروش برای کسب و کارهای آنلاین
یکی از بهترین مزیت های آن بیشتر دیده شدن کسب و کار است. افراد زیادی به واسطه همکاری در فروش با کسب و کار مورد نظر آشنا می شوند و ممکن است به مرور زمان با خرید دیگر محصولات و خدمات به مشتریان دائمی آن کسب و کار تبدیل شوند.
همکاری در فروش نقش عمده ای در برند سازی کسب و کار ها دارد. کسب و کار های زیادی به واسطه سیستم های همکاری در فروش توانسته اند مخاطبان زیادی را بدست آورند.
افزایش بازدید سایت از دیگر مزیت های سیستم همکاری در فروش است. هر وب سایتی که از این سیستم استفاده می کند می تواند ترافیک بالایی را به صورت رایگان به دست بیاورد. از طرفی ترافیک بالا هم باعث بهبود رتبه الکسا خواهد شد.
همچنین استفاده از سیستم همکاری در فروش باعث بهبود سئو سایت هم می شود. مسلما افرادی که قصد دارند با همکاری در فروش کسب درآمد داشته باشند باید لینکی به وب سایت کسب و کار مورد نظر بدهند تا از طریق لینک ارجاع بتوانند فروش هایی را به نام خود ثبت کنند.
در این صورت به طور ناخودآگاه فردی که به عنوان بازاریاب فعالیت می کند باعث ساخت بک لینک هایی برای وب سایت مورد نظر می شود. و به این صورت ممکن است هزاران بک لینک متفاوت به صورت طبیعی برای وب سایتی که سیستم همکاری در فروش دارد ساخته شود. این کار در بلند مدت باعث افزایش اعتبار سایت نیز می شود.
نکته مهم دیگر این است که هر بازاریاب ممکن است در روز چندین بار به پنل بازاریابی خود در وب سایت مورد نظر سر بزند تا از فروش های ایجاد شده با خبر شود. همین باعث می شود علاوه بر افزایش ترافیک سایت، بازگشت بازدید کننده و همچنین بازدید مستقیم از سایت نیز بالا برود و این یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سایت ها در نتایج جست و جو در سال 2018 محسوب می شود.
چه کسب و کارهایی می توانند از همکاری در فروش استفاده کنند؟
همکاری در فروش در کسب و کارهای سنتی هم دیده می شود. همان بازاریابانی که به عنوان ویزیتور محصولاتی را معرفی می کنند در واقع دارند بازاریابی وابسته یا پورسانتی انجام می دهند که این هم نوعی از همکاری در فروش است.
اما در کسب و کارهای آنلاین هم هر کسب و کاری که محصول و خدماتی ارائه می کند می تواند از این سیستم بهره مند شود. شاید پیش خود بگویید کسب و کارهایی مثل اسنپ و الوپیک که از این سیستم استفاده می کنند معروف هستند و به خاطر همین هم، مورد اعتماد هستند. ولی ما که کسب و کار معروفی نداریم چه طور باید افرادی را ترغیب کنیم تا برای فروش محصولات و خدماتمان به ما کمک کنند؟
البته شاید در ابتدا برای جذب بازاریاب مجبور باشید کمی هزینه کنید و هر چقدر کسب و کار شما کوچک و نا شناخته هم باشد می توانید سیستم همکاری در فروش برای خود داشته باشید.
اگر خدماتی ارائه می دهید و یا قصد فروش محصولات دیجیتالی را دارید دست شما بازتر است و می توانید پورسانت بیشتری را برای بازاریابان خود در نظر بگیرید. سعی کنید کمیسیون آن ها را طوری تعیین کنید که واقعا ترغیب شوند تا با شما همکاری کنند.
فراموش نکنید هر چقدر هم که کم سود کنید و مجبور باشید پول بیشتری را به بازاریابان خود بدهید باز هم آشنا شدن یک مخاطب جدید با کسب و کار شما برایتان بسیار ارزشمند خواهد بود.
پس اگر محصولات دیجیتالی دارید(ویدیوهای آموزشی) یا خدماتی مثل میزبانی وب ارائه می دهید نگران سود کم در ابتدا نباشید. مهم مشتریان جدید است که با کسب و کار شما آشنا می شوند و در دراز مدت سود آوری بیشتری برای شما حاصل می کنند.
یکی از روش ها برای جذب بیشتر افراد به عنوان بازاریاب این است که از تبلیغات کلیکی استفاده کنید. در این صورت بهتر است یک صفحه فرود در سایت خود درست کنید و در آن مزایای همکاری در فروش با سایت تان را کامل توضیح دهید و افرادی که روی تبلیغات شما کلیک می کنند را به این صفحه بکشانید تا از این طریق بتوانید افرادی را به عنوان بازاریاب جذب کنید.
البته تنوع در محصولات و پر طرفدار بودن آن ها نیز عامل مهمی در ترغیب افراد برای کسب درآمد از طریق سایت شما می باشد.
اگر کسب و کار اینترنتی شما پتانسیل این را دارد که بشود افرادی را علاقه مند کرد تا با شما در فروش محصولات و خدمات تان همکاری کنند حتما از آن استفاده کنید. شک نکنید همکاری در فروش یکی از بهترین استراتژی ها برای گسترش کسب و کارتان می باشد.
چگونه سیستم همکاری در فروش برای کسب و کار خود ایجاد کنیم؟
اگر وب سایت شما دارای CMS اختصاصی است برای راه اندازی سیستم همکاری در فروش خود باید از برنامه نویس سایت خود بخواهید تا این سیستم را برای شما بنویسد. در اپلیکیشن های موبایلی هم همینطور است و باید با برنامه نویس اپلیکیشن تان این قضیه را در میان بگذارید.
ولی اگر از وردپرس استفاده می کند پلاگین های زیادی برای ایجاد سیستم همکاری در فروش وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. اگر در گوگل عبارت "پلاگین همکاری در فروش" را جست و جو کنید سایت های زیادی به شما نمایش داده می شوند که پلاگین هایی در این زمینه را می فروشند.
پلاگین Affiliate WP و Yith Woocommerce Affiliates دو افزونه معروفی اند که تست شده و بدون مشکل کار می کنند. سعی کنید حتما نسخه پولی آن ها را دریافت کنید.
چگونه با همکاری در فروش کسب درآمد میلیونی داشته باشیم؟
هر کسی برای کسب درآمد از طریق همکاری در فروش نیازمند وب سایتی با محتوای عالی است. اگر می خواهید با همکاری در فروش کسب درآمد میلیونی و ثابتی در ماه داشته باشید باید وب سایتی دارای محتوای غنی و عالی داشته باشید.
اولین کاری که باید برای شروع همکاری در فروش انجام دهید شناسایی محصولات و خدمات پر طرفدار است. همچنین توانایی و علاقه شما در تولید محتوا نیز شرط است.
مثلا شما به تولید محتوا در زمینه لاغری و تناسب اندام علاقه مندید یا اینکه تخصص دارید و قصد دارید در این زمینه وب سایتی محتوا محور راه اندازی کنید.
خب برای شروع باید محصولات و خدمات پر طرفدار و محبوب در زمینه لاغری و تناسب اندام را شناسایی کنید. به عنوان مثال : دمنوش های لاغری نیوشا، قرص های چربی سوز، محصولات ورزشی برای تناسب اندام مثل حلقه لاغری، کمربند لاغری و ماساژور، گن، تی شرت و شلوارک لاغری، کتانی های ورزشی، سی دی های آموزشی تی آر ایکس، پیلاتس و زومبا، کتاب هایی در زمینه لاغری و ... را باید شناسایی کنید.
سپس شروع کنید در زمینه لاغری و تناسب اندام محتوای عالی تولید کنید. مثلا مقالاتی در مورد مزیت های استفاده از دمنوش های گیاهی بنویسید. مقالاتی در زمینه نقش ورزش در لاغری و تناسب اندام بنویسید. مقالاتی در زمینه لباس های لاغری بنویسید. مقالاتی در زمینه اهمیت تی ار ایکس و پیلاتس در تناسب اندام بنویسید. و مقالاتی به این شکل... .
نکته مهم در این است که محتوایی که تولید می کنید باید کامل و جامع باشد به طوری که بتواند رتبه خوبی در نتایج جست و جوی گوگل دریافت کند. همچنین عناوین مقالات هم باید جذاب و ترغیب کنند باشد. مثلا : چگونه با کمتر ورزش کردن تا عید 10 کیلو وزن کم کنیم؟
در این صورت می توانید ترافیک فوق العاده ای را به وب سایت خود جذب کنید و پیشنهاد خرید محصولاتی که از قبل تعیین کرده اید را به مخاطبان خود بدهید.
به عنوان مثال می توانید مقاله ای با این عنوان بنویسید : چگونه در 2 ماه گذشته بیش از 10 کیلو وزن کم کردم؟ در این مقاله می توانید مجموعه ای از محصولاتی که برای همکاری در فروش تعیین کرده اید را به معرفی کنید. مثلا بگویید از لباس های لاغری فلان برند استفاده کردم. از دمنوش های گیاهی نیوشا روزانه استفاده کردم یا همچنین از حلقه لاغری در ورزش های روزانه ام استفاده کردم.
این یک ایده بسیار جالبی است که افراد زیادی ترغیب می شوند تا محصول معرفی شده را تهیه کنند.
لینک هر کدام از این محصولات را می توانید در مقاله خود قرار دهید تا مخاطبانتان ترغیب شوند از آن ها استفاده کنند. البته این طور مقاله ها در صورتی جواب می دهد که مخاطبان سایت تان به شما اعتماد داشته باشند. و این کمی زمان بر است.
این روشی که مثال زدم یک مدل از همکاری در فروش بود. موضوعات متنوع و پر طرفداری وجود دارند که با کمی جست و جو می توانید پیدا کنید و روی آن ها مانور بدهید. مثلا می توانید وب سایتی در زمینه نقد و بررسی بازی ها راه اندازی کنید و در آن کنسول ها و دی وی دی های بازی های روز دنیا را بفروشید.
نکته مهم این است اگر هم سیستم همکاری در فروش مورد اطمینانی وجود نداشت می توانید خودتان اقدام کنید. مثلا با فروشگاه اینترنتی ای وارد مذاکره شوید. وب سایت تان را معرفی کنید و بهشان پیشنهاد همکاری دهید. در این صورت ممکن است مجبور شوید ابتدا محصولات را از آن ها بخرید و دوباره خودتان در وب سایت تان به فروش برسانید. البته این مدلی کمی سخت می شود و توصیه نمی کنم.
اگر هم، هم اکنون دارای وب سایتی محتوا محور هستید بهتر است محصولات و خدماتی که در رابطه با موضوع وب سایت شما هستند را شناسایی کنید. به عنوان مثال در زمینه آی تی و فناوری اطلاعات روی خدمات زیادی مثل معرفی هاست، معرفی استارتاپ های جدید، معرفی سایت ساز ها و فروشگاه ساز ها، معرفی محصولات دیجیتال مثل دوربین، گوشی و ... می توانید مانور بدهید و از طریق معرفی این محصولات و خدمات کسب درآمد داشته باشید.
جمع بندی و سخن آخر
اگر کسب و کاری دارید و قصد دارید آن را با کمترین هزینه گسترشش دهید یکی از بهترین گزینه ها استفاده از سیستم همکاری در فروش است. همانطور که اشاره کردم کسب و کارهای آنلاین زیادی در ایران توانسته اند با این روش که یک روش تقریبا رایگان است بیشتر دیده شوند.
اگر هم قصد دارید با همکاری در فروش کسب درآمد داشته باشید و در واقع درآمد ثابتی را در ماه داشته باشید بهترین کار این است که شروع به تولید محتوا در موضوعات پر طرفدار کنید. مطمئن باشید با همکاری در فروش محصولات و خدمات مختلف می توانید ماهیانه درآمد بسیار بالایی داشته باشید. نمونه ای از همکاری در فروش در وب سایت همیار وب مقاله 10 شرکت برتر هاستینگ در سال 96 است که روزانه تعداد زیادی از افراد با لینک های بازاریابی من، اقدام به خرید هاست می کنند. این یعنی درآمد ثابت ماهیانه حاصل از نوشتن فقط یک مقاله!
این مقاله از وب سایت همیار وب که بزرگترین و بهترین سایت در زمینه آموزش بازاریابی اینترنتی و کسب و کار اینترنتی است منتشر شده است.
منبع : سایت همیار وب
نظرات
ارسال یک نظر